Una pansa és un gra de raïm o de pruna dessecat al sol. Potser hauras sentit aquella l'expressió dels més grans de la família que diu : "Menja cues de pansa, i hi pensaràs".Existia el convenciment (avui recolzat amb arguments dietètics) que aquest producte ajuda a mantenir la memòria.
Doncs vet aquí que aquest projecte petén justament això: ser un petit instrument per al manteniment de la nostra memòria històrica. Recuperar i conservar els records de la vida quotidiana dels nostres avis i àvies,ens pot ajudar a no caure en la desorientació de la desmemòria.
 
              

Com eren i com van viure els grans científics de la història?

Com van fer avançar la humanitat amb les seves idees i teories?

Com encaixava la seva genialitat amb una societat que sovint els prenia per bojos?

L'objectiu del projecte és acostar-nos a les vides dels científics, de les seves idees i dels seus descobriments i alhora entendre la importància històrica de cada un d'ells.

El projecte consisteix a triar un científic, conèixer la seva vida i estudiar el descobriment o experiment més important pel qual se'l coneix. A partir d'aquí, caldrà  recrear aquest descobriment i presentar-lo davant dels vostres companys.

 
    
Projecte d'art del departament de Ciències Socials. 
Projecte d'art dels segles XiX i XX.

Projecte en el qual els alumnes hauran de familiaritzar-se, estudiar, sistematitzar les dades sobre els corrents i els artistes principals del segles XiX, i XX. També volem fomentar la creativitat i el treball sobre arts plàstiques.
                                                                                  

                      El projecte de recerca està constituït per un conjunt d’activitats de descoberta i recerca realitzades per l’alumnat entorn d’un tema escollit a partir de diverses propostes del professorat i sota el guiatge d’aquest. Al llarg del projecte, l’alumne o alumna ha de mostrar capacitat d’autonomia i iniciativa en l’organització del seu treball individual, i també de responsabilitat, cooperació i col·laboració en el desenvolupament de projectes en comú.